Министър Никола Стоянов: Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро
 
05 октомври 2022

Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на среща с британския търговски комисар за Европа Крис Бартън и с ръководителите на 8 водещи британски високотехнологични компании. Срещата се организира от Британско-българската бизнес асоциация (БББА) и на нея присъстваха и редица от техните членове.

Министър Никола Стоянов представи възможностите за инвестиции в страната ни и приоритетите в работата на икономическото министерство. „За 2021 г. двустранният стокообмен между България и Великобритания е на стойност от близо 930 млн. евро, като от тях 2/3 заема българският експорт“, допълни той и акцентира, че има още неизползван потенциал между двете държави.

Делегацията, която е в България, за да проучи инвестиционни и търговски възможности за партньорство с наши фирми, включва представители на компании в областта на физическата и кибер сигурността, изкуствения интелект, международното право, ядрената енергетика, инфраструктурата, архитектурата, финансите и застраховането.

По-рано през деня британската делегация проведе среща и със зам.-министрите на икономиката и индустрията Ирина Щонова и Димитър Данчев. Двамата зам.- министри  изразиха убедеността си, че британските компании ще открият в България благоприятна среда и подходящи партньори за реализация на проектите си, а настоящата търговска мисия ще постави началото на дългосрочно инвестиционно сътрудничество в сфери от взаимен интерес.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg